Her skal alle hestene som er hos oss

 få sin egen side...

 

 

 

 

 

 

 

HEGGMYR.NO 

 

Åse har drevet med hest halve livet og vært dyregal hele livet.  Drømmen har alltid vært og ha egen stall. Når så Andrè også begynte å interessere seg for hest, bestemte vi oss for å begynne og lete etter et småbruk eller et hus med stor tomt hvor vi kunne ha plass til et par hester og noen "hobbydyr".

 

Da vi kjøpte gården Heggmyr, leide vi en betongkutter til å skjære dører i veggene på de gamle surfôrsiloene som ikke legner var i bruk. I tillegg gravde vi bort en del "skrotmasse", drenerte og fylte på med grus utenfor. Satt opp tre/strømgjærde og fikk installert oppvarmet drikkekar i den ene siloen og fôrkrybber i begge. Plutselig hadde vi en super løsdriftsløsning til ca 8 hester.

 

Inni den ene siloen

 

Og paddocken utenfor

 

Den første perioden etter at vi flyttet opp hit, drev broren til forrige eier et landbruksverksted med tilhørende butikk her. Etter forholdsvis kort tid fikk han tilbud om å leie nyere og bedre lokaler på Evje og flyttet dermed opp dit. Plutselig hadde vi et gammelt og slitt verkstedbygg som vi måtte finne ut hva vi ville gjøre med. Selvfølgelig hadde Åse ei løsning; "vi bygger stall". Som sagt, så gjort! Den første høsten la vi nytt tak på halve bygget og bygde 4 islandshestbokser i den tidligere butikken.

 

 

 

Islandsheststallen                                    Islandsheststallen

Stall/fjøspys på jobb!!!

 

Neste høst ble resten av taket byttet, og det kom 4 bokser til store hester i verksteddelen. Høsten 2010 begynte vi å bytte kledning, og satt opp en 20-25mål stor, permanent vinterpaddock til stallhestene. Hele det elektriske anlegget har også blitt byttet ut.

 

Kursdag inni "storheststallen"

 

Iløpet av 2011 har vi blitt ferdige med å bytte kledning og ridebanen begynner å ta form.

 

  Stallen med ny kledning =)                 Her blir det ridebane!!! Ca 22X45

 

 

 

 

 

 

 

Heggmyr.no © 2011

www.heggmyr.no