HEGGMYR.NO 

Her legger vi ut nyheter om hva som skjer på gården.

 

10/1-12

 

Nå kan du like oss på facebook!!! Følg denne linken og trykk LIKER på sida vår https://www.facebook.com/#!/pages/Heggmyr/272876309438278 Vi kommer fra nå av til å legge ut alle nyheter der både stort og smått som skjer her. Kommer også til å si fra der når noe er oppdatert på Heggmyr.no

 

 

 

 

GOD JUL OG GODT NYTTÅR!!!

 

 

27/12-11

Har kommet noen nye dyr her siden siste oppdatering.

 

På hestefronten har Laila og Øyvin fått en hest til. De kjøpte liksågodt Fardou K, ei 10 år gammel frieserhoppe som er Tristans mamma.

 

Vi har fått noen anguser (kjøttfe). Vi fikk i slutten av november 4 anguser. 2 kalver og 2 kviger som vistnok skulle kalve i mai -12. Overaskelsen var derfor stor da den ene kviga, Angusa 3 desember fikk en oksekalv. Vi har kalt han for Lille Arne. Kun få timer etter fikk NRF kua Venus også en oksekalv som er 50/50 NRF/Angus. Denne har også Angusa adoptert, så nå er hun plutselig fliiink tvillingmamma, og vi har pluuuutselig ei ammeku ca et halvår før planlagt.

 

 Angusa med babisene

 

Vi har fått ny villsauvær som skal sørge for at det blir mange lam til våren! Han har fått det fantastiske navnet BYGGMESTER BOB!

 

Halla fikk endelig et kje. Han måtte da selvfølgelig hete Halgeir! Aslaug kommer (forhåpentligvis for henne) også til å føde snart. Den stakkars geita ser ut som om hun holder på å sprekke!

 

 Halgeir

 

6/11-11

Denne nydelige dagen ble det arrangert kurs her. Kine var instruktør og instruerte 8 lærevillige elever og hester i tømmekjøring. Det var først teori etterfulgt av praksis med hestene. Elevene fikk hjemmelekse, og det er duket for oppfølgingskurs neste søndag. Her er noen bilder fra dagen.

 

25/9-11

Da har Raun og Melodia reist til Kristine i Fyresdal. Blir spennende hva som skjer videre med dem!

 

13/9-11

Juni fra Treidene solgt! Gratlerer kjempemasse til Rita som hesteeier!!! Endelig ble han din;)

                      

 

                         

                                             Rita og Juni

 

11/9-11

Fredag fikk kua Roma tvillinger. Det ble to friske og fine oksekalver, så da måtte de jo hete Romulus og Remus etter myten om Romas grunnleggelse. Første gang det har kommet tvillingkalver totalt uten komplikasjoner. HERLIG!

 

På hestefronten har det kommet enda en hest til gårds. Det er en "gammel kjenning" nemlig Luna med eier Kine. Velkommet tilbake til oss =)

Presentasjon av Luna kommer også!

 

03/9-11

I dag har hestene Jard og Svarten kommet. De skal stå på løsdriften i vinter. Så i den forbindeles vil vi ønske både hestene og eierene deres, Malin og Merethe, velkommen til stall Heggmyr!

Bilder og presentasjon av hestene kommer!

 

01/9-11

Da var Svadilfari fra Lågøen solgt, og vi vil gratulerer Chris ny hest! Gleder oss til å se dere på konkurransebanen og velkommen til oss på stall Heggmyr! Koselig å få Chris med i gjengen!!!

 

 

 

 

Jepp... vet bildene er elendige :/ Sånn går det når man rir og tar bilde med mobilen uten

egentlig å se motivet... :D

 

28/8-11

I dag arrangerte Finsland Hestelag familiedag/natursti med hest her på Heggmyr. Det ble nok et vellykket arrangement med 12 voksne ryttere fordelt på 8 lag (noen i par og noen enkle) Disse tok seg i gjennom ei naturstiløype på idealtid med tillegg i tid for galt svar på spørsmål. I tillegg var det ponniridning hvor 15 barn ble leid gjennom ei kort, enkel løype. Det var også kiosk, loddsalg og mange artige aktiviteter for barna.

 STILLE FØR STORMEN...                                              LITT FINT VÆR FIKK VI OGSÅ!                                     FØRSTE RYTTER I MÅL

 

Vi vil benytte anledningen til å takke styret i Finsland hestelag for et supert initiavtiv og godt gjennomført arrangement! Utrolig viktig med tilstelninger som tar vare på bredden i hestesporten!!!

 

 LODDTREKNING                                                 BARNERIDNING - OGSÅ NOEN SOM FIKK PRØVD Å RI FOR FØRSTE GANG!

 

20/7-11

For ei uke siden kom lille Rips til verden. Nyyydeligste kalven på lenge =)

 

4/7-11

Det har kommet en liten oksekalv. Emil skulle gi ham navn, og da ble han hetende Jakt-Kalven... vi kaller ham Jak! Skikkelig søt liten sak som snart vil få selskap av flere kalver siden vi har 2 kyr til som venter kalv iløpet av juli.

 

 

27/6-11

 

Lørdag arrangerte vi felles ridetur og fest ved sommerfjøset sammen med Finsland Hestelag. Det var 17 hester, 2 til fots og 5 hunder med på turen. Vi var superheldige med været og hadde en flott dag sammen med mange trivelige folk. Dette er 2. ganga vi arrangerer sommerfjøsfest og 1. ganga vi arrangerer ridetur. Det ble et svært vellykket arrangement og kommer til å bli gjentatt årlig!

18/6-11

Det merkes virkelig at sommeren er her. Det er den tida da det skjer mest her på Heggmyr, og tydligvis også den tida der det blir minst tid til å oppdatere hjemmesida. Ting som har skjedd siden sist er følgende:

 

Valdimar har blitt solgt, og vi vil i den anledning gratulere Christiane Kvinlog med ny hest!!!

 

Lille klarte seg ikke :( RIP

 

Rauns føll Melodia (Tralala) vokser og trives. Det er helt fantastisk å ha en frisk og fin fole!

Foto: Liv Wence Moi

 

Kuene er sluppet på beite og koooooser seg med grønt grass og frihet ♥

 

Førsteslåtten er i full gang!

 

18/5-11

Natt til mandag kom lille Glìma til verden. Er litt trege med oppdatering, for her har det nesten gått i ett! Glìma hører nemlig til et av de 5% føllene som trenger litt hjelp av mennesker. Hun har lagt litt krøllete i mammas mage, og derfor er det noen sener i frambeina som er for korte.

Les mer om lille Glìma her

30/4-11

I går fikk den siste søya lam, så nå har alle fire sauene fått. Det ble 5 levende og 1 dødfødt. 3 eller 4 av dem er søyer. Det er tydelig at væren må ha hatt ei hektisk uke i vinter siden alle sauene fikk lam iløpet av få dager ;)

Ura med lammene sine. En gutt og ei jente.

 

26/4-11

Årets første lam har kommet. Den 24.april fikk Brynhild et lam og i dag har Villa fått et søyelam.

 

Brynhild og lammet

 

25/3-11

Tirsdag hadde vi besøk fra mattilsynet siden vi var trukket ut i et tilsynsprosjekt ang villsau. Kjempepositivt at de er rundt og sjekker dyra! Vi fikk bare skryt for saueholdet og siden ho alt var her fant ho ut at hesteholdet også kunne sjekkes. Så nå er vi godkjent hestepensjonat!

 

4/3-11

I dag reiser Glima fra Hvanneyri fra oss. Hun skal til www.stornesgard.no hvor hun skal gå som avlshoppe. Glima er mor til tre av unghestene våre. Elja, Villimey og Heiðingi.

 

Glima og Heidingi sommeren 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heggmyr.no © 2011

www.heggmyr.no